Menu

Wedstrijden

Deze informatie geldt voor alle jeugd- en klassenwedstrijden van de gewesten Drenthe & Groningen. De wedstrijdkalender is te vinden onder "Agenda" en op inschrijven.schaatsen.nl. Hier vind je ook de links om je aan te melden.

 

Aanmelden/afmelden

- Aanmelden

Het aanmelden voor wedstrijden kan via inschrijven.schaatsen.nl. Hier wordt ook aangegeven voor welke afstanden een licentiehouder zich kan aanmelden.

  • Aanmelden voor baankaarthouders Groningen/Drenthe* met KNSB wedstrijdlicentie: vanaf 4 weken voor tot en met vrijdag voorafgaande aan de wedstrijd. Dit betreft alleen de licentiehouders van het gewest Groningen en Drenthe en teams waarvoor specifieke afspraken met de Technische Commissie zijn gemaakt

  • Aanmelden gastrijders met KNSB wedstrijdlicentie: vanaf woensdag voorafgaande aan de wedstrijd tot en met vrijdag voorafgaande aan de wedstrijd.

  • De inschrijving sluit op vrijdag voorafgaande aan de wedstrijd, OF als het maximum aantal deelnemers is bereikt.

  • Een wedstrijd kan op woensdag voorafgaand aan de wedstrijd opengesteld worden voor andere categorieën als voor een wedstrijden onvoldoende deelname is. Dit wordt beslist door de wedstrijdcommissie in overleg met de dienstdoende scheidsrechter en Vantage manager.

  • Wedstrijdkosten:  per afstand worden er verschillende tarieven gehanteerd. Ook zit er verschil in de kosten tussen een rijder met een baankaart van Kardinge of een rijder met een baankaart van een andere baan (gastrijder). zie het tabel hieronder voor een overzicht.
Afstand Wedstrijdkosten  Westrijdkosten gastrijder
100 M € 1,50 € 3,00
300 M € 2,00 € 4,00
500 M € 2,50 € 5,50
Pure sprint = 100-300-500 M € 6,00 € 12,00
700 / 1.000 M € 3,00 € 6,00
1.500 M € 4,00 € 8,00
3.000 M € 5,00 € 10,00
5.000 /10.000 M € 7,50 € 15,00
Combirace*  Prijs afstand + €4,-  

 * Combirace: in het seizoen 2023-2024 willen we samen met de technische comissie Marathon combiraces organiseren. Dit zijn 2 packraces, massastart over een afstand van 500 of 900 meter, met daar tussenin een langebaan afstand (100 of 500 meter). De basisprijs is €4,- en daarbovenop komt de prijs van de afstand die tussendoor gereden wordt. In het geval van 500-100-500 zou het €4,- + €1,50 = €5,50 zijn.  

  • Recreanten kunnen deelnemen met een daglicentie. Deze kost  € 7,50 en is aan te schaffen via inschrijven.schaatsen.nl tijdens de inschrijving.

- Wijzigen

Wijzigen van afstanden kan enkel naar kortere afstanden. Vanwege administratieve kosten vindt er bij wijzigingen geen restitutie plaats van te veel betaald inschrijfgeld.

- Afmelden

Afmelden kan, zolang de wedstrijd open staat, via inschrijven.schaatsen.nl. Dit kan tot 12:00 uur op de dag van de wedstrijd voor de wedstrijd in de avond en tot 08.00 uur op de dag van de wedstrijd voor de ochtendwedstrijd. Afmelden kan ook via een e-mail aan afmelden@KNSBgroningen.nl.

- bij het afmelden:  naam, wedstrijdnummer, categorie en de betreffende wedstrijd vermelden - 

Door tijdig af te melden voorkom je dat je tegenstander alleen moet rijden en meer schaatsers kunnen deelnemen. Alleen als men zich tijdig heeft afgemeld, kan het inschrijfgeld worden teruggevraagd. Stuur hiervoor een mail aan de wedstrijdcommissie wc.langebaan@knsbgroningen.nl met als onderwerp "terugvragen betaling deelnamegeld". Hierin moet vermeld zijn: de naam van de schaatser, datum en tijd wedstrijd, het betalingskenmerk, het rekeningnummer en de datum van betaling. Het geld wordt gestort op het rekeningnummer waar het vandaan kwam.

Afmelden tijdens de wedstrijd kan alleen​ bij de scheidsrechter (niet in het jurysecretariaat). De naam van de scheidsrechter wordt voor aanvang van de wedstrijd omgeroepen en is bekend bij de juryleden.

Niet rijden zonder afmelding

Een deelnemer, die zonder afmelding niet aan de start verschijnt, wordt uit financieel oogpunt verondersteld aan de wedstrijd te hebben deelgenomen. 

 

Startlijsten, tijdschema en uitslagen

Het tijdschema en startlijst zijn 30 minuten voor aanvang van de wedstrijd beschikbaar, deze wordt op verschillende manieren kenbaar gemaakt:

  • Online via: live,schaatsen.nl en de Sportity app 
  • Per trainer is 1 exemplaar beschikbaar bij de hulpstart (Papieren exemplaren zijn alleen beschikbaar voor trainers)
  • Op de deur van de kleedkamer

Alle uitslagen worden gepubliceerd op schaatsen.nl/uitslagen en in de Sportity app.

De Sportity app is te downloaden via de App store voor iPhone via Google Play. 

sportity
Armbandje

Iedere deelnemer dient zelf zorg te dragen voor de aanwezigheid van een (goed zichtbaar) armbandje om de rechterbovenarm:


 wit / geel (binnenbaan 1e paar / 2e paar)
 rood / blauw (buitenbaan 1e paar / 2e paar)


NB; Bij het rijden zonder armbandje, met een niet goed zichtbaar armbandje of een verkeerde kleurarmbandje kan de rijder gediskwalificeerd worden. De rijder is zelf verantwoordelijk voor het dragen van het juiste bandje!