Menu

Nieuw logo

We hebben een nieuw logo, hoe is deze tot stand gekomen en wat is de gedachte achter het nieuwe logo. Onderstaand de uitleg van de ontwerpster.

1-9-2020

Hallo schaatsliefhebbers,

Mijn naam is Sandra Jonge Poerink en ben eigenaar van ontwerpstudio Create ID in Zuidlaren. Ik ben grafisch ontwerper van o.a. visuele identiteiten en illustrator. Al vanaf de start van mijn studio heb ik een prettige samenwerking met Ronald Menges van Cow XL  Emmen en deze heeft ertoe geleid, dat ik de trotse ontwerper ben geworden van jullie visuele identiteiten! Na de presentatie van mijn ontwerpen, is mij gevraagd of ik verslag wilde doen over hoe deze tot stand zijn gekomen. Dat doe ik natuurlijk graag!

Allereerst is er een prettig kennismakingsgesprek geweest waarin de wensen en ambities van beide gewesten aan bod zijn gekomen. Naar aanleiding daarvan en een door de heren ingevulde vragenlijst ben ik onderzoek gaan doen naar andere gewesten en de algehele schaatswereld.

KNSB Drenthe

Bij beide gewesten was het enigszins de wens om bestaande elementen terug te laten komen. Bij gewest Groningen was dat de ‘G’ gestileerd, bij gewest Drenthe de ‘schaatser’. Daarnaast graag de kleuren van de provincie als onderscheidend vermogen. Ik heb daarom voor de provincievlag kleuren gekozen.

Tijdens het gesprek is de vergelijking met het dier de pinguïn ter sprake gekomen. Het zijn grappig lopende (waggelende) dieren waar je toch vrolijk van wordt, maar hebben ook serieuze vaardigheden zoals een groot doorzettingsvermogen en ze hebben van nature de associatie met kou, winter etc. Hoe uniek zou het zijn als ik de pinguïn met de, toch wel wat voor de hand liggende schaatser, eens kon combineren in 1 ontwerp. De open ruimte, de schaatser en de zwarte, de pinguïn.

De schaatser kunnen we de representatieve kleuren meegeven welke staan voor de diverse onderdelen van gewest Drenthe, zoals bij gewest Groningen ook het geval is. Daarmee hebben we meteen de samenwerking van beide gewesten onderstreept en de link gelegd tussen beide toch wel eigen en unieke ontwerpen.

Ik hoop dat iedereen met dezelfde trots en blijdschap het ontwerp uitdraagt als ik de beide ontwerpen gemaakt heb. Ik nodig jullie uit om de logo’s te bekijken in de presentaties die gemaakt zijn.

 

Create ID | Sandra Jonge Poerink