Menu

Van harte welkom bij het Jeugdschaatsen.

Tip: Check de route naar Kardinge wekelijks ivm de werkzaamheden aan de ringweg!

 

Wil je lekker actief bezig zijn? Wil je de basisvaardigheden van het schaatsen leren? Wil je later bij een trainingsgroep/vereniging of gewoon iets makkelijker rijden als er een keer natuurijs ligt? Wil je kijken of schaatsen een sport is die bij je past? Of wil je gewoon met veel plezier actief bezig zijn? Kom dan schaatsen bij het Jeugdschaatsen!

Ieder jaar organiseren wij schaatslessen voor kinderen van de basisschool. De minimum leeftijd is 4 jaar en de maximum leeftijd 13 jaar. Deze lessen verzorgen wij in Sportcentrum Kardinge in Groningen. Tijdens onze lesuren is de ijsbaan volledig voor het jeugdschaatsen beschikbaar, er zijn geen recreatieve schaatsers op het ijs zoals tijdens de publieksuren.

Bij ons staat het plezier in het schaatsen voorop, door allerlei oefeningetjes en leuke spelletjes leer je spelenderwijs de basis van de schaatstechniek. Hierdoor kun je al heel snel op je schaatsen vooruit komen. Op de dagen dat er natuurijs ligt kun je dan al laten zien wat je kunt en misschien zelfs al tochten maken.

De lessen worden in verschillende niveaugroepen gegeven. We plaatsen de kinderen in de groep waarin de kinderen ongeveer allemaal hetzelfde niveau hebben.

In een schaatsles leren we verschillende dingen die belangrijk zijn voor het schaatsen. Een paar voorbeelden:

  • Vallen en opstaan
  • Recht op de schaatsen staan
  • Schaatshouding
  • Afzetten bij het schaatsen
  • Remmen
  • Bochtjes rijden en eventueel overstappen (afhankelijk van het niveau)

In de les maken we gebruik van verschillende hulpmiddelen, pilonnen, spelmateriaal etc.

We beginnen het seizoen op zaterdag 29 oktober 2022 gaan door tot en met 18 februari 2023. (In de vakanties is er bij voorkeur geen les) We hebben 2 "lesuren" van 8.30 uur tot 9.15 uur, en van 9.15 uur tot 10.00 uur.

Het totale lespakket bestaat uit totaal 14 lessen, waarin o.a. een toertocht en een echte (oefen)wedstrijd. De laatste les wordt ingevuld met het diplomaschaatsen, waarbij alle kinderen een schaatsdiploma ontvangen.

Wij hebben ook Facebook en Instagram! (Jeugdschaatsen KNSB Drenthe en Groningen)