Menu

Van harte welkom bij het Jeugdschaatsen.

In verband met de Corona Maatregelen is er dit seizoen (2020-2021) helaas geen Jeugdschaatsen. Wij hopen jullie volgend seizoen weer op het ijs te kunnen begroeten.

Wil je lekker actief bezig zijn? Wil je de basisvaardigheden van het schaatsen leren? Wil je later bij een trainingsgroep of gewoon iets makkelijker rijden als er een keer natuurijs ligt? Wil je kijken of schaatsen een sport is die bij je past? Of wil je gewoon met veel plezier actief bezig zijn? Kom dan schaatsen bij het Jeugdschaatsen!

Ieder jaar organiseren wij schaatslessen voor kinderen van de basisschool. De minimum leeftijd is 4 jaar en de maximum leeftijd 13 jaar. Deze lessen verzorgen wij in Sportcentrum Kardinge in Groningen. Tijdens onze lesuren is de ijsbaan volledig voor het jeugdschaatsen beschikbaar,er zijn geen recreatieve schaatsers op het ijs zoals tijdens de publieksuren.

Bij ons staat het plezier in het schaatsen voorop, door allerlei oefeningetjes en leuke spelletjes leer je spelenderwijs de basis van de schaatstechniek. Hierdoor kun je al heel snel op je schaatsen vooruit komen. Op de dagen dat er natuurijs ligt kun je dan al laten zien wat je kunt en misschien zelfs al tochten maken.

De lessen worden in verschillende niveaugroepen gegeven. We plaatsen de kinderen in de groep waarin de kinderen ongeveer allemaal hetzelfde niveau hebben.

In een schaatsles leren we verschillende dingen die belangrijk zijn voor het schaatsen. Een paar voorbeelden:

  • Vallen en opstaan
  • Recht op de schaatsen staan
  • Schaatshouding
  • Afzetten bij het schaatsen
  • Remmen
  • Bochtjes rijden en eventueel overstappen (afhankelijk van het niveau)

In de les maken we gebruik van verschillende hulpmiddelen, pilonnen, spelmateriaal etc.

We beginnen het seizoen op zaterdag 24 oktober 2020 gaan door tot en met 6 maart 2021. (In de vakanties is er bij voorkeur geen les) We hebben 1 lesuur van 8.45 uur tot 9.45 uur.

Het totale lespakket bestaat uit totaal 14 lessen, waarin o.a. een toertocht en een echte (oefen)wedstrijd. De laatste les wordt ingevuld met het diplomaschaatsen, waarbij alle kinderen een schaatsdiploma ontvangen.

In geval er teveel aanmeldingen zijn, hebben "oud leerlingen" voorrang.

Wij hebben ook Facebook en Instagram! (Jeugdschaatsen KNSB Drenthe en Groningen)